17 de març del 2013

Escoltar el cos

Quan es diu que cal escoltar el cos, parlem sobretot de saber valorar quines sensacions, no només físiques, estem tinguen. En aquest cas, el COS esdevé aquella figura retòrica que sent una part del TOT, en realitat significa aquest tot.
Escoltar el cos és conèixer-se a un mateix a tots nivells, sensacions físiques si, però també mentals i anímiques...i no sol ser fàcil, oi?
Primer de tot, com s'aprèn a saber si aquella tensió que un pot sentir en aquell múscul és derivada d'un fet passatger o un inici de lesió? Com s'aprèn a saber si aquella sensació de fatiga és la lògica i normal en el procés d'adaptació del propi entrenament? Com puc saber si aquell mal humor dels darrers dies és perquè estic en sobreentrenament o és conseqüència de la tensió a la feina?
Doncs escoltant-se el cos!!!! Prestant atenció, veient com evolucionen aquestes sensacions i registrant-les per reconèiser-les en una altra ocasió. Escoltant i parlant amb d'altres companys, amics i coneguts. Informant-se a traves de textos especialitzats (compte amb internet!!!).
Important també és consultanr als professionals i assessor-se amb ells.
I equivocant-se tot sovint: sempre més del que un voldria. I durant l'etern procés d'aprenentatge, moooooooolta paciència i assumir que, com a esportistes, tindrem ensopegades en els nostres plans, en diferents formes, la gran majoria lesions. Son part del joc i si a part de lesionar-te et surten pedres a la vesícula, doncs tot això que tens de més!
Per ilustrar aquestes paraules, res millor que quelcom per motivar-nos a seguir el nostre TRAIL:

Salut i cames






Les imatges son del cap de setmana anterior, aquest cap de setmana, tot escoltant el meu cos, he decidit afluixar per poder agafar un nou impuls mes endavant ;-D

vIsCaLTrail!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada